Hiçbir şey olmamış gibi. - KONSOLİDE DENEMELER

Hiçbir şey olmamış gibi.


Merhaba,

Ülkemizin Almanya ile Ermeni soykırımı yenilgisinden sonra elimizde ne kaldı diye düşündüm.Elimizde ne kaldı derken sanki Biz diye bir bilinç varmış gibi oldu.TABİKİ ÜLKEMİZDE BİZ DİYE BİLİNÇ KALMADI.Biz diyebilmek için en azından saçma Ermeni soykırımının Almanya tarafından kabul edilmesiyle hala sokaklarda protestolarımızın devam etmesi gerekiyordu.

Almanya nın Ermeni soykırımını kabul etmesinin asıl nedeni kimliklerine sonsuza kadar işlenmiş ırkçılığın yumuşatılması ve tasfiyesi amacıdır.O soğuk ırkçı Alman imajını yumuşatmak.Bu o kadar önemli ki ödenecek tazminatların esamesi bile okunmaz.Tabiki arka planda emperyal amaçlarda taşımaktadır.Bir taşla on kuş vurmak gibi.Neyse.

Yıllar önce Cihangir de bir Alman la aynı evde kalmıştım.Ben im bildiğim ev arkadaşlığı bir yerde kader arkadaşlığıdır.Koyu sosyalist olan Alman oda arkadaşım bilinen Alman imajından çok farklıydı.Türkçesi ise mükemmeldi.Aramızda ciddi  ciddi bir dostluğun kurulduğunu düşünüyordum.Hoş ara sıra zeytinleri sayarak paylaşşsa da onun tarzı bu deyip geçiyordum.Taki misafir bir arkadaşımın onun bozuk  radyosunu tamir etmesine kadar.Radyosunu arkadaşımın elinde gören Alman sanki çıldırdı.Sen Ben im radyoma nasıl dokunursun.Bozuksa bozuktur.Ona ancak insanlar dokunabilir deyince ipler koptu.Bunca zaman geçmesine rağmen hala anlamakta zorlanıyorum.Bir Alman ın sosyalistliğide  böyle oluyor demek ki.Irkçılık genlerine  işlemiş.Gelelim asıl konuya.

Auschwitz kampı ve o kampta insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük soykırımı hakkında hemen herşeyi biliyoruz. Alman kimliğinden Dünya varlığını sürdürdükçe silinmeyecek bu soykırım.Tabiki bundan utanç duyan Alman sayısıda azınsanamaz.Almanya bu soykırımı kabul etti.Konu kapandı.

PEKİ AUSCHWİTZ KAMPINDA GÜNLÜK HAYAT NASILDI ?.

Aşağıdaki  resimlerde kampın idari personelinin bir yanda insanlar katledilirken günün yorgunluğunu atmak için nasıl eğlenmeye devam ettiklerini görebilirsiniz.Peki nasıl bir ruh halidir bu.Bir yanda insanlar kitlesel halde soykırıma tabi tutulurken rahatça yaşamaya devam edebilmek. Tabiki bu durumu açıklayabilecek yüzlerce neden bulunabilir.Var zaten.Ama.Sonuç değişmiyor.


Alman ırkçılığı daha akılcı ama organize bir şekilde  devam ediyor. 


Doğal seleksiyon açısından Alman varlığının devamının sağlanması için yapılan bu soykırım çok esktrem ve inanılmaz  acı  bir örnek.Oysa  tüm halkların yaşamaya ve varlığını devam ettirmeye hakları var.Bu konuda asıl karar verici doğal seleksiyon.Peki bu doğal seleksiyonun doğanın ve halkların arasındaki çelişkileri yönlendirmesi nereye kadar devam edecektir?.Sonsuza kadar devam edeceği kesin gibi.Ama.Bu mücadeleye,evrime  insanoğlu inisiyatif koyabilir.Koymalıdır.Şimdilik patron doğal seleksiyon.Doğal seleksiyona inisiyatif koyulmasından sonra insan ismine layık olabileceğimize inanıyorum.Bu konuda bilimsel çalışmalar başlatılmış durumda.Son 30 yıl içerisinde yapılan bilimsel çalışmalarda ırkların DNA analizlerinde ( şartlara göre)  özellikle zeka konusunda üstünlükleri veya zayıflıkları olduğu tespit edildi.Özellikle eğitim bu konuda belirleyici bir unsur.Fakat ortak bir yol bulunulabileceği de savunuluyor.Uzay çağındayız ve gelecek yüzyıllarda ortada sadece Dünya ırkı olarak varlığımızı devam ettireceğiz yada tamamen yok olacağız.

BEN İM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM ŞEY YANI BAŞINIZDA  CİNAYETLER  ARALIKSIZ DEVAM EDERKEN HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANABİLMEK NASIL BİR RUH HALİ.NASIL BİR BİLİNÇ.







Nazis

Nazis

Nazis

Nazis



Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 1Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


1 Yorum.

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes