Gelecek kimlerin cebinde. - KONSOLİDE DENEMELER

Gelecek kimlerin cebinde.


Merhaba,

Çoktandır yazmıyordum.Malum  ülkemizde son 20 yıldır olan bitenler artık kabak tadı verdi.Yazmak şart oldu. Siyasi alanda yaşadıklarımız gelecek nesillerden ( ayrımsız ve tartışmasız ) hem ekonomik hem de kültürel açıdan yaklaşık 30 yıl çalmıştır.PEKİ ÇALINAN BU GELECEK KİMLERİN CEBİNDE..

Son 100 yıldan beri net bilginin birikebildiği bir ülkede , biriken bu bilgi toplumun veya kişilerin geleceklerini kendilerinin belirleyebilmesini nasıl sağlayabilir.Ya da gerçekte toplum olarak varmıyız?.Bu toplum BİZ diyebiliyormu?.Veya ne kadar ve hangi koşullarda diyebiliyor.? Biz demeden de geleceğimizi belirleyebilirmiyiz.?.Veyahutta önce BEN Mİ olmalıyız.BEN VEYA BİZ OLMAK ARASINDAKİ DENGE-BEDEL NEDİR.? Bilginin özellikle sorgulanan ve akabinde doğruluğu netleşmiş bilginin, bireyde  birikmesi kişinin özgüveninin artmasında, kendinin farkına varmasındaki belirleyiciliği tartışmasızdır.Kırılma noktası burada ortaya çıkmaktadır.Aldığımız veya verilen bilgi ne kadar doğru?.Doğruda olsa hala gündemde mi?, genel geçerliliği varmı?.BİLGİ DE DOĞAR VE ÖLÜR.Değişen şartlar geçmişte rahatça analiz edebiliğimiz olayların benzeriyle günümüzde karşılaştığımızda ilgili bilgiler bugünkü olayların nedenlerini açıklayabilirmi?  Açıklamaya çalışır ve buna göre pozisyon almaya çalışırsak geleceğimizle ilgili İLK HATA yapılmış olur.Her olayın şartları benzerlik gösterse de çözümü aynı değildir.Ben olmanın ilk şartı o ilk hatayı yapmamaktan geçer.Ben olmak sorgulamaktan,bilgiyi biriktirmekten ve mecburen bilgi üretmekten geçer.

KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ÖNCE BEN-BİREY  OLMALIYIZ.BEN-BİREY OLMAYAN KİŞİLERİN OLUŞTURDUĞU GRUPLARI,TOPLUMLARI KULLANMAK.GELECEĞİNİ ÇALMAK ÇOK KOLAYDIR.EKONOMİK-SİYASİ AÇIDAN YAŞADIKLARIMIZIN,TRAVMALARIN VEYA KAYIPLARIMIZIN NEDENİ BUDUR.


Future


Tabiki bu travmaları ( Özel veya Genel )  yaşadıktan sonra edindiğimiz tecrübeler aynı travma veya
kayıpları önleyecektir.Karşı taraf ( Kişi,Ülke,Şirket,Rakipler ) ekonomik arka planı olan bilgi üretmeye devam ediyorsa ve ben/biz bunu önceden tespit edemiyorsak geleceğimizi yine onlar belirleyecektir.Tabiri caizse çalmaya devam edecektir.Tarih boyunca böyle olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bilgi biriktirmemek ve üretememek  geleceğinizin başkalarının cebinde olmaya devam edeceği anlamına gelir. Peki bu çıkmaz sokaktan kurtuluş varmıdır ? .VEYA BU ÇIKMAZ SOKAK,KISIR DÖNGÜ NEDEN DEVAM ETMEKTEDİR.

Bu yazdıklarımız ülkemizin ekonomik-kültürel-siyasi hayatına nasıl etki ettiğini kısa konsolidasyonlar yaparak açıklamaya çalışacağım.


Günümüz Dünya sında TÜRKİYE gibi ülkelerin ayakta kalması veya oyun kurucu olabilmesi güçlü bir milli-ulusal burjuvazi-sermaye denklemine bağlıdır.Bu denklemin ideolojik bir alt yapısıda olmalıdır.Bu olmazsa şimdi genel geçer olan sermayenin vatanı yoktur çizgisi topluma hakim olur ve buda kesinlikle geleceğinizin onun-bunun cebinde olması demektir.Peki ülkemizde böyle bir sermaye sınıfı varmı? Tabiki yok.İdeolojisi-çizgisi yokki sınıfıda olsun.Tabiki bun da Osmanlıdaki sosyo-ekonomik yapının etkisi tartışmasız var.Atalaramız suçlumu peki.Tabiki suçlu değil.Bilgi üretimine ihtiyaç duyan sınıflar yoksa Gelecekte yok.ANA-BAŞÇIL SORUNUMUZ BUDUR VE ŞU ANKİ HAKİM SERMAYE SINIFI KOMİSYONUNU ALARAK GELECEĞİMİZİ DE FİNANS KAPİTALE SATMAKTADIR.Bu açıdan bireyin veya toplumun devamlı gelişimine ihtiyaçları yoktur.

Bu gerçeği çoğunlukla bilmekteyiz.Yeni bir tespit değil bu.Biz leri temsil eden partiler var ve onlar Biz im için neler yapıyorlar veya yapabilirler.Yaptıkları çocuklarımızın geleceğini ne kadar garantileyebilir.İŞE YARAR MI?.Tabiki kısa vadede yaramaktadır.Fakat yapılanlar devamlılığı sağlamamaktadır.


BU DURUMDA İŞ BAŞA DÜŞMÜŞ GÖRÜNMEKTEDİR.

Egemenliğimize ve kaynaklarımıza sahip çıkabildiğimiz sürece çocuklarımızın geleceğini garantiye alabilir.Çoçuklarımızın bilgi biriktirmesini ve üretmesini eğitimi yeterli olmasada sağlayabiliriz.Onlara önce Ben olmasını sonra da Biz olabilmenin ( farklı görüş-çizgi-sınıf olsada ) çok önemli olduğunu öğretebiliriz.Ben-birey olmak sürü psikoljisinin belini kıracaktır.Kırar.Sürü psikolojisinden kurtulan toplumların - bireylerin çoğunlukta olması gelecekte oyun kurucu olmayı garantileyecektir.Bunun dışındaki yaklaşımlar zaman kaybettirmekten başka işe yaramaz.FAKAT.ARA SIRA FARKLI YAKLAŞIMLARA  TAKILMAK , ONLARI ÖĞRENMEK DÜŞÜNCE KAPASİTESİNİ VE BİLGİ BİRİKİMİNİ  ARTIRABİLİR.SORGULAMAK ASILDIR.Sorgulanmayan bilgi ona ihtiyacınız olduğu anda yanınızda olmayacaktır.Bilgi üretmenizi de sağlamaz ciddi bir yüktür.

BEN VE BİZ OLMANIN BEDELİNİ ÖDEMEDEN GELECEK YOKTUR..BEDEL BİLGİ ÜRETMEK VE PAYLAŞMAKTAN GEÇER.ASIL KATMA DEĞER ÜRETMEK BUDUR.KİŞİNİN VEYA GRUBLARIN ÇİZGİLERİNDEN ZİYADE ÜRETEBİLDİKLERİ KATMA DEĞERDİR ASLOLAN.BEN VE BİZ OLMAK ZORUNDAYIZ Kİ GELECEK BİZLERİN CEBİNDE KEKLİK OLSUN.OYUN KURUCU BİZ OLALIM.

BİZ OLMAK-OLABİLMEK GELECEKTİR.TAŞ GİBİ BİR BİZ OLMALIYIZ.HER ŞEYİN ÜSTÜNDE VE BAĞIMSIZ BİR  BİZ OLMAK ŞARTTIR.




Life


Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 4Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


4

  1. Mükemmel.Muhakkak okunmalı.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Birileri geleceği koruyacaksa farklı görüşler bir aradayken olmaz.
    ucluklavye.blogspot.com beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki bu tartışılabilir.Sitenize uğrayacağım.

      Sil
  3. Geleceğimizi başkalarının belirlemesi çok kötü.

    YanıtlaSil

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes