Home Stratejik Analiz Ulusların kaderlerini tayin hakkı üzerine.
Ulusların kaderlerini tayin hakkı üzerine.
Konsolide Denemeler Şubat 14, 2017 3
Bu aşamada emperyalizmin imdadına ulusların kaderlerini tayin hakkı yetişmiştir. Türkiye gibi imparatorluk mirasçısı bir ülkede farklı kültürlerin entegre olup yeni bir ÖZBİLİNÇ yaratmasının önü ancak ulusların kaderlerini tayin hakkı masalıyla kesilebilirdi. İmparatorluktan gelme bu ülkede ilgili konuyu kullanmak için yeterince malzeme var. Daha doğrusu tüm devletler az-çok bu sosyo-ekonomik konumda.Kullanılacak malzeme çok.
Bu kavram önce Vladimir Lenin tarafından 1914 yılında ortaya atılmıştır. Daha sonra ABD Başkanı Wilson'un sunduğu 1918 tarihli Wilson Prensipleri'yle kurumlaşmış,netleşmiştir.
Bugünlere baktığımızda gerçeğin farkına varıyoruz.
Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.
Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.
Paylaş :
Çok ciddi tespitlerin yapıldığı bir yazı..
YanıtlaSilTeşekkür ederim İbrahim Bey.
SilDoğal seleksiyon her alanda çalışmakta ve ayrım yapmamaktadır.Özbilinç var olmanın en önemli kıstası gibi görünüyor.
YanıtlaSil