Rıza Tür için.. - KONSOLİDE DENEMELER

Rıza Tür için..


Merhaba,

İzmir İktisat Fakülte sinde okuduğum yıllarda tanıdım rahmetli Çanakkale-Bayramiç li Rıza Tür'ü.Aydın Önlisans ta hem okul hem de ev arkadaşım Korkut Tür'ün bir akrabasıydı.Hayatın ne olduğundan hiçbir haberim yoktu. Herşey elimin ucunda ve Ben im sanırdım.İktisat fakültesi Maliye bölümü öğleden sonra eğitime başlardı.

Akşam çıkışta bir yerde yemek yer sonra Kalyon Bar a giderdim.Geç vakitlerde de  kordondaki disco saffet e uğrar biraz takılıp eve dönerdim.Günlerim böyle geçip giderdi.Ara sırada okulun karşısındaki Ömer Ağa denen pastanede Rıza abi yle görüşürdük.Net-açık-sakin-yapıcı ve tarzı olan  bir adamdı Rıza Tür.Ara sırada nasihatler ederdi Bana.Dinlerdim sadece.Ama hiç uygulamazdım.Bir kulaktan girerdi nasihatler aynı kulaktan çıkardı.Diğer kulağa bile ulaşamazdı

Yine böyle bir Saffet gecesinde sanırım cumartesi gecesiydi.Disco daki bir kavgaya karışmak zorunda kalmıştım.Tesadüfen oradan geçen Rıza Abi bir bakayım Saffet e diye düşünmüş.İçeri girince Ben im içinde bulunduğu duruma müdahale etti.Bu mudahale öyle yerinde bir müdahale oldu ki -hala hayattayım-yaşıyorum veya cezaevine düşmemem mucize olurdu.

Aldığım ders ise Beni mde korkabileceğimdi.İlk defa korkuyu hissetmiştim.Gerçek bir korkuydu bu.O geceyi karakolda Rıza Abi ninde Ben im çıkmamı beklemesiyle geçirdim.Sabah Mezarlıkbaşı ndaki Yeşilova çorbacı sında çorbamızı içtik.Sen i son defa uyarıyorum demişti Rıza Tür.Oysa telefon etmeme rağmen hiçbir akrabam yanıma gelmemişti.Hoş İzmir de askerlik yapmama rağmen orda da ziyaret etmediler.Neyse.

Derler ya akrabanı seçemezsin dostunu seçersin diye. NUR İÇİNDE YAT SEVGİLİ RIZA TÜR.

YERİN DOLMAZ.ASLAAAA.







Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 8Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


8

  1. Ayşe Evliyazade14 Aralık 2014 21:23

    Günümüzde pek görülmeyen bir vasıf.Demek ki.çok etkilenmişsiniz

    YanıtlaSil
  2. TC Batuhan Sökeli14 Aralık 2014 21:33

    Sağlamlık bu galiba.Rahmetli için ne mutlu.

    YanıtlaSil
  3. Guzın Akdogan4 Ocak 2015 00:03

    İyiliğin bir tanesini bilmeyen ne kadar yaparsan yap bilmez.Vefa önemli.

    YanıtlaSil
  4. Sedat Sağlık11 Mart 2015 15:15

    Güzel bir vefa örneği.

    YanıtlaSil
  5. Videoda kullanılan şarkı hakkında bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hells Angels -- Angels Never Die.Hells Angels adlı motorcu grubunun bir üyesinin ölümü dolaysıyla bestelenmiş şarkı.

      Sil
    2. Hızlı (!) dönüş için teşekkür ederim. Şarkı Rolling Stones - Angie tadında ve çok duygulandırıyor. Rahmetliyi anarken dinlemek insana koyar herhalde. Kaybedeli herhalde 5-6 yıl oldu. Dostlarının başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin..

      Sil
    3. Çok oldu.80 li yıllarda İzmir deydim.

      Sil

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes