Kartal ve yeniden doğuş. - KONSOLİDE DENEMELER

Kartal ve yeniden doğuş.



Merhaba,

Kartal lar hakkında az çok birşeyler biliriz.2-3 yılda büyüdüklerini-tek eşli olduklarını-hayatlarının sonuna kadar tek eşli kaldıklarını-yuvalarını da değiştirmediklerini-yaklaşık 70 yıla kadar yaşadıklarıı-iri ve son derece güçlü kuşlar olduklarını-genelikle yüksek yerlerde yaşadıklarını ve bunun gibi bilgilere aşinayızdır..

Fakat 70 yıl kadar yaşamanın hiç de kolay olmadığını özelikle 40 yaşına yaklaşma aşamasında önemli bir karar vermek zorunda olduklarını bilmeyiz.Tabiki Ben de bilmezdim.

Kartal 40 yaşına yaklaştığında pençeleri eski gücünü kaybeder.Artık o eski esnekliği azalmıştır.Avlarını kavrayamaz.Kavramaya çalışmakta ısrar etmesi pençelerinin kırılmasına yol açar.Pençeler artık sertleşmiş ve esnekliğini kaybetmiştir.Kasları artık yardım etmez pençelerine.Çünki artık kaslarda fonksiyonlarını yitirmiştir.
Gagası  göğsüne doğru kıvrılır ve uzar. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır.Tüyleri elastikiyetini kaybeder-kalınlaşır.
Zamanla  kartalın uçması iyice  zorlaşır. Artık kartal için iki seçim yolu bahis konusudur.


Ya ölecek yada tekrar -yeniden doğacaktır.                                                                                                       

Ama bu yeniden doğuş sanıldığı kadar kolay değildir.Zorlu ve acılı bir süreçtir bu.Yaklaşık 4-5 aylık çetin bir süreç.Eğer buna karar verirse .Bir dağın tepesinde uçmasına gerek kalmıyacak bir kuytu köşeye çekilir.Gagasını kayalara vurarak düşürmeye-sökmeye çalışır.Bir süre sonra düşen gagasının yerine yeni bir gaganın çıkmasını bekler.Yeni gaga çıktıktan sonra pençelerini o yeni güçlü gagasıyla yerinden çıkarır.Yeni pençeleride çıktıktan sonra kartlaşmış tüylerini yolmaya başlarak onları söker atar.Tüm bu süreçlerden sonra artık yeniden doğmaya -avlanmaya-uçmaya özgürlüğe hazırdır.Bu süreçte onun tek yardımcısı eşidir.Eğer eşi yoksa yaşama şansı sıfır denecek kadar azdır.


Peki biz insanlar bunu becerebilirmiyiz.Böyle yeniden ayağa kalkabilen güçlü insanlar varmı dır. Bunu nasıl yapabiliriz.Hayatımızı tekrar kurabilirmiyiz.Kendi yolumuzu çizebilirmiyiz.Nasıl olacaktır bu.


BİZE ACI VEREN GEÇMİSİN ANILARINDAN-BAŞARISIZLIKLARINDAN-ALIŞKANLIKLARINDAN-SAFRALARINDAN KURTULABİLİRMİYİZ.KESİNLİKLE KURTULABİLİRİZ. KARARLARIMIZ ACIDA VERSE BUNU YAPMALIYIZ.TÜM YAŞADIKLARIMIZI DENEYİME DÖNÜŞTÜRÜP.KUSURLARIMIZI MEZİYETE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ.YENİDEN DOĞABİLİR, AYAKLARIMIZIN ÜSTÜNDE KALABİLİRİZ.ÜSTELİK KARTAL GİBİ BİR EŞE İHTİYACIMIZ OLMADAN DA BECEREBİLİRİZ BUNU.KESİN OLAN BU KONUDA KARTAL LARDAN DAHA AVANTAJLIYIZ.


KESİNLİKLE BÖYLE YAPMALIYIZ.






Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes