Burhan Öcal ve ağabeyim. - KONSOLİDE DENEMELER

Burhan Öcal ve ağabeyim.




Ağabeyim Ahmet Çaltılı'yı çok iyi tanımıyorum..Onu fiziken ve yaptığı ( toplumda kabul görmeyen ) eylemlerinden--davranışlarından hatırlıyorum sadece.Pek öyle yoğun bir ilişkimizde olmadı.Belki de toplasan on kere konuşmuşuzdur.Pederimizin vefatından sonra da üç kere görüşebildik.Cenazesinin üstünden yıllar geçti.Ara sıra aklıma geliyordu tabiki.Ama oldukça nadir.Taki.O Şimdi Mahkum filmini seyredinceye kadar.




O filmdeki Burhan Öcal sanki ağabeyimdi..Konuşması, oturup-kalkması, fiziği.tavırları,sessizliği ..Bu kadar benzerlik şok etti beni..İnanılmaz dı..Berbat oldum.Burhan Öcal ismini hiç duymamıştım açıkçası.Araştırdım.O kadar zıt hayat tarzları ki.Çocukluğumdaki Ağabeyim karşımdaydı sanki..

Burhan Öcal'ın yaptığı her sanatsal faaliyeti takip etmek artık benim için zevk olacak.Burada asıl bahis konusu olan.Onun sanatçılığı-kalitesi tabiki.Ah be ağabeyciğim sende benim gibi sadece puro içseydin daha iyi olmazmıydı. Ve bir resmin yanımda olsaydı.Hiç olmazsa beraber.


Filmin senaristi LEVENT KAZAK ve yapımcısı ANS PRODÜKSİYON'a teşekkürler






Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes