Büyük hesaplaşma. Heat. - KONSOLİDE DENEMELER

Büyük hesaplaşma. Heat.







Bügün evde kalıp puromu yakıp bir filim izlemek istedim. Gerçekten  filimde  müziği-devamlılığı-aksiyon sahneleri(abartısız) oyuncuların ( Al pacino-Robert de Niro-Val Kimmer )  performansı ile tam bir sacayağı  oluşmuş.İnanılmaz güzel bir filim.herşey yerli yerinde yani. 




Özellikle Al pacino ile Robert De Niro'nun başbaşa konuştukları bir sahne var.Niro'nun asla hapishaneye dönmeyeceğini--aile babası olup çocuk bakmak istemediğini söylediği sahne.Tam bir uyunculuk şenliğiydi sanki. Birde banka soygunu sahneleri.
Ama ,Benim asıl dikkatimi çeken bu filimde tercihlerin ve tesadüflerin  insan hayatını nasıl  şekillendirdiği..Ve sonunda artık bu  sonuçları insanların  kabullenmeleri  birer meziyete ( kötüde olsa) dönüştürdükleri.

HAPİSHANELERDEN KAŞARLANMIŞ BİRER SUÇLU OLARAK ÇIKAN VE BULUNDUKLARI SUÇ ORMANINDA YAPTIKLARINI ARTIK MESLEK HALİNE GETİRMİŞ.BU İŞLERİ KURUMLAŞTIRMIŞ İNSANLARIN HERŞEYE RAĞMEN SEVGİYİ -DOSTLUĞU-VEFAYI YADSIMAMALARI.










Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes