Vedat Günyol için. - KONSOLİDE DENEMELER

Vedat Günyol için.



Merhaba,

 Kim biliyor Vedat Günyol'u.Bol bol okuyabilseydiniz bu büyük yazarımızı.İnsan olmayı-düşünmeyi ve hayatımı değiştiren samimi-tutarlı ve kaliteli bir aydınımızı bilseydiniz.Onunla tanışma şansım vardı.Fakat.Tembellik edip gitmedim onun yanına.Çok pişmanım.Özellikle devlet insan mı kitabını tavsiye ediyorum.Hayatımı şekillendiren bu aydınımızı rahmetle anıyorum.


BABA ARNAVUT ANNE DİYARBAKIR LIDIR.BEN CE BU ÜLKENİN EN İYİ İLK ÜÇ YAZARINDAN BİRİDİR.HAYATIMI ŞEKİLLENDİRMİŞTİR BU YAZAR.DÜŞÜNMEYİ ÖĞRETMİŞTİR BANA.SORGULAMAYI.YAŞAR KEMAL KENDİSİNE DEFALARCA OYUNA KATIL DEMESİNE RAĞMEN KATILMAMIŞTIR. BENİ İŞBİRLİKÇİLERE ALET ETME DEMİŞTİR.BU ÜLKENİN İNSANIDIR ÇÜNKÜ.KİMLİĞİ VARDIR ONUN..OYSA MÜTHİŞ BİR YAZARDIR.HİÇ ADINI DUYUYORMUSUNUZ.DUYMAZSINIZ.ÇÜNKÜ.O OYUNUN İÇİNDE DEĞİLDİ-OLMADI..BİR DE NECDET SEVİNÇ.FAŞİST OLARAK BİLDİĞİMİZ BU YAZAR İSE BİR KİTABINDA PETROL SÖMÜRÜSÜ KONUSUNDA YAZDIĞI BİR YAZIDAN DOLAYI KURŞUNLANMIŞTIR.

TİYATRONUN İÇİNDE OLMAYAN HER AYDINIMIZ GELECEĞİMİZDİR.

YENİ BİR ÇİZGİ YENİ BİR ÖZBİLİNC YARATMAK ŞARTTIR.








Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes