Alaşehir'de ekabir takımı. - KONSOLİDE DENEMELER

Alaşehir'de ekabir takımı.




Alaşehir e 1650 yılında gelen bir İtalyan ressamın tablosunu Milano da gezerken tesadüfen gördüm.Ve.satın aldım.
Tabiki orjinal değildi.Hattta ressamın ismi bile bilinmiyordu ..Satıcı kendisine böyle bir bilgi verildiği belirtti Bana..Resmin altında Alaşehir de Ekabir ( yöneticiler ve yerel güçlü kişiler ) takımı diye bir ibare bulunuyor.

Aldığım bir bilgi ile yanlış bilgilendirildiğimi öğrendim.Doğrusu buymuş.


Bu gravür 1836 tarihli. Gravür sanatçısı İtalyan değil, bir İngiliz (Thomas Allom). Gravürün yer aldığı seyahatnamenin künyesi: WALSH, Robert/ALLOM, Thomas. Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated…, With an historical Account of Constantinople, and Descriptions of the Plates…, Londra/Paris, Fisher, Son & Co. [1836-38].


LİNK.
http://tr.travelogues.gr/item.php?view=38969





Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes