Devran dönsün Sarıkeçili'ler yürüsün. - KONSOLİDE DENEMELER

Devran dönsün Sarıkeçili'ler yürüsün.



Merhaba,

30 Mart’ta yürürlüğe giren ve 16 binden fazla köyü şehirlere bağlayan Büyük Şehir Yasasının ardından, bazı değişikliklerle 2011’de yeniden gündeme gelen 4081 Sayılı Çiftçi Mallarını Koruma Kanunu kapsamında, Çiftçi Mallarını Koruma Birlikleri, hayvan sahiplerinden otlatma parası talep etmeye başlanıldı.Buradaki kırılma noktası Yörüklerden talep edilen paranın yerleşik hayvan üreticilerinden istenilenin birkaç katı fazla olması. 

AYRICA YÖRÜKLER YERLİ HALK OLARAK GÖRÜLMÜYORMUŞ.SİZ İN VAR YA.İSTENEN MEBLAĞ RESMEN HARAÇTIR.ANADOLU NUN ASIL SAHİPLERİ YÖRÜKLERDİR.

Bu olayların arka planında et ithalatçıların olduğu gün gibi aşikardır.Küresel sömürü yörüklere kadar inmiştir artık.Sarıkeçililer, Anadolu’nun önemli Yörük boylarından biridir.Yörüklerden talep edilen paranın yerleşik hayvan üreticilerinden istenilenin birkaç katı fazla olması da bu haraç işinin organize olduğunu gösteriyor.

Resimler Facebook DEVRAN DÖNSÜN SARIKEÇİLİLER YÜRÜSÜN Sayfasından alınmıştır.



yörğk

sarıkecili

sarıkecili

yörük

yörük

yörük

çadır

yörük

deve

deve

keci

yörük

güzel

yörük



Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 1Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


1 Yorum.

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes