Suriye üzerine. - KONSOLİDE DENEMELER

Suriye üzerine.


Merhaba,

Suriye konusunda yazacak çok şey var.Ama.Ceremeyi çekecek para yok.Suriye nin neden bu hale geldiği konusunda yüzlerce neden ve sonuç ilişkisi var.Kimsede bu yüzlerce nedeni konsolide edip sonuca ulaşmayı düşünmüyor ya da işlerine gelmiyor.

Gerçek olan ise vatanınız olmadığında aklınıza bile gelmeyecek hatta başınıza geldiğinde bile inanamıyacağınız durumlarla karşılaşmak.

Suriye dolayısıyla azınlık diktatörlüğüydü.Eninde sonunda dışarıdan müdahaleler olmasada bu durumlarla karşılaşacaktı.Tabiki bu konuda geleceği bilmemizde bahis konusu değil.Beni ilgilendiren hangi etnik-mezhepten olursa olsun halkın kendisidir.Halk olmak,yurttaş olmak ayrı bir bilinç,ayrı bir kategori.Yurttaşlık bilincinin kurumlaşması ülkelerin geleceği için hayati öneme sahip.Her türlü dış müdahalelere karşı korumasız olunuyor.

Sonuç ise yaşam savaşı veren,aynı çöplükte farklı etnik veya mezhepten kişiler.

Ortadoğu veya genel olarak islam dünyası mezhepler ve tarikatlara bölünmüş durumda.Aralarında üst düzey bir konsensüs veya kurumlaşmış bir işbirliği yok.Bilinenlerin ise arka planı bomboş.Ama.Sorunlar derinleştiğinde ise müslümanların hristiyan ülkelere sığınmaya çalışmalarından utananda yok.Eski tas eski hamam yani.

Ne yapmalı ?.

Öncelikle islam dünyasının tüm aktörlerinin aralarındaki işbirliğini kurumlaştırmaları gerekiyor.Buna mecburlar.İlgili ülkelerde rejim ne olursa olsun halkınızı kaybediyorsunuz.Diktatörlerde kaybediyor.

SAVAŞLARDA HALKINIZI KAYBEDERSİNİZ.

Alttaki resimlere bakınca bu durumları yaşamamak için ne yapılması gerekiyorsa yapılması gerekir.Yazacağım o kadar çok şey varki.


EN İYİSİ ALTTAKİ RESİMLER YAZSIN.RESİMLER HER ŞEYİ ANLATIYOR ZATEN.




























Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes