İhanetin bedeli. - KONSOLİDE DENEMELER

İhanetin bedeli.


Merhaba,

İnsanlık tarihi savaşlarla,ihanetlerle,kahramanlıklarla dolu.Yapılan bir araştırmaya göre insanlık sadece 200 yıl savaşmadan durabilmiş.Özel mülkiyetin doğmasıyla önce kabileler arasında ,daha sonra şehir devletleri arasında ve nihayetinde günümüz devletleri arasında da savaşlar sürüp gidiyor.Bitecek gibi de görünmüyor.Savaşmak öyle kolay bir iş değil tabiki.Savaşa karar verdiğinizde halkınızı,topraklarınızı,kültürünüzü ihtimali oldukça yüksek.Hatta tarih sahnesinden silinmeniz bile bahis konusu.

Savaşlar insanları da içinde bulundukları koşullara göre değiştirebiliyor.Bu kendini bazen kahraman,bazen işbirlikçilik,bazen de psikolojik sorunlar olarak gösteriyor.Doğal olarak bu kişinin gücüne,konumuna veya savaşa bakış açısına bağlı.Her kişiden aynı tepkiyi beklemek büyük haksızlık.Aşağıdaki resimler 1944 yılında Almanl lar Fransa dan çekildikten sonra çekilmiş.Alman ların Fransa da oldukları dönemlerde Alman askerleriyle ilişkiye giren,casusluk yaptığından şüphelenilen kadınların cezalandırılmasını gösteren bu resimler iç karartıcı.Bu cezalandırma konusunda Alman lara teslim olmayan savaşan,mücadele edenlerin hakkı var mı? veya yok mu?.Tabiki var.Neden var ?.Savaş bittiğinde işbirlikçilerin hiçbir şey olmamış gibi yaşamaları yanlıştan da öte birşey.

KADINLARA VERİLEN CEZA SAÇLARINI KESİP HALK ARASINDA TEŞHİR ETMEK.

GÜNÜMÜZDE İSE MALUM AVRUPA BİRLİĞİ KURULDU.ARTIK AVRUPA NIN FARKLI ÜLKELERİNDEKİ BURJUVAZİ SINIFLARI BİRLEŞTİLER.HATTA AVRUPA HALKLARI BİLE BİRBİRLERİNE ENTEGRE OLMAYA BAŞLADI.BELKİ DE 50 YIL SONRA TEK DEVLET VE TEK HALK OLACAKLAR.

PEKİ NEDEN BUNCA SAVAŞ VE GÖZYAŞI DÖKÜLDÜ..HERŞEY VAR OLABİLMEK HAYATTA KALABİLMEK DÜRTÜSÜNDE YATIYOR.BU DÜRTÜ TÜM İNSANOĞLUNUN GENLERİNDE VARDIR.NE KADAR TÖRPÜLERSEK TÖRPÜLEYELİM YİNE DE KAYNAKLARIN PAYLAŞILMASI VEYA AZALMASI DURUMLARINDA SAVAŞ KAÇINILMAZ GÖRÜNMEKTE.

BUNU NASIL DURDURABİLİRİZ.TEK ÇARE BULUNULAN COĞRAFYADAKİ HALKLARIN BİRBİRİNE ENTEGRE OLMASIDİR.KAYNAKLARIN AKILLICA VE ADİLCE PAYLAŞILMASIDIR.BUNUN İÇİN REJİMLERİN PEK BİR ÖNEMİ YOKTUR.MEDENİLEŞME BAHİS KONUSUDUR.İNSANOĞLU BUNU BECERECEKTİR.BU AVRUPA BİRLİĞİNDE KENDİNİ GÖSTERMİŞTİR.

BU AYNI COĞRAFYADAKİ HALKLARIN BİRBİRLERİYLE ENTEGRE OLUP YENİ BİR KÜLTÜR VE ÖZBİLİNC YARATMA KONUSUNDA YAKLAŞIK 2 YILDIR YAZILAR YAZIYORUM.ÜLKEMİZ İÇİNDE BAŞKA KURTULUŞ YOLU YOKTUR.AMA.HER HALÜKARDA HAKİM KÜLTÜR .ÖZELLİKLE EKONOMİ DİLİNE HAKİM OLAN KÜLTÜRÜN BAŞARISI KAÇINILMAZDIR.HAKİM KÜLTÜR İÇİNDE YER EDİNMEK VE YEM OLMAMAK İÇİN İKİNCİL KÜLTÜRLERİN ENTEGRASYONDAN BAŞKA ÇARELERİ YOKTUR.BAŞKA COĞRAFYALARDAKİ HAKİM KÜLTÜRLERE GÜVENEREK GEÇİCİ KAZANIMLAR ELDE EDEBİLİRSİNİZ.BU DA SİZ İN UZUN VADEDE YOK OLMANIZ DEMEKTİR.TARİH BUNUN YÜZLERCE ÖRNEĞİYLE DOLUDUR.













Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes