Anneler ve kızları. Dünya kadınlar günü. - KONSOLİDE DENEMELER

Anneler ve kızları. Dünya kadınlar günü.


Merhaba,

Bugün hem kafam dağılsın hem de tüm anneler ve kızları için bir paylaşım yapmak istedim.

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gün. bugün  temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmış durumda.Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmış. 

Danimarka 'da  yapılan  2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Alman soyal demokrat partisi önderlerinden Clara Zetkin  8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası ( AMERİKA ) yangınında ölen 129  kadının anısına 8 Mart'ın  Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirmiş  ve öneri oybirliğiyle kabul edilmiş.


Türkiye'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlanmış. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın olarak kutlanmaya devam edilmiş.  "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapılmış. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlamalara ara verimiş. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" kutlanmaya devam edilmekte.


Dünya Emekçi Kadınlar Günü nden ziyade Dünya kadınlar Gün ü olarak kutlanan tüm Dünya Ülkelerine yayılan bu etkinlikler toplumlara iyice yerleşmiş durumda.Dünya kadınlar Gün ü olarak kutlanması Ban a daha mantıklı geliyor.Kadınlar çalışmasalar da ev işleri,çocuk bakımı gibi işler zaten inanılmaz emek isteyen çalışmalar.


Aşağıdaki resimler Dünya nın çeşitli ülkelerinden anneler ve kızlarına ait.Bu resimlerde o ülkelerin kültürlerini,ekonomik durumlarını,eğitim aşamalarını görebilirsiniz.AMA.İYİKİ VARLAR.ONLAR OLMASA HALİMİZ NE OLURDU.ANNELERİ VE KIZLARINI,ÇOCUKLARINI ÜZMEYELİM.ONLARA SIKI SIKI SARILALIM.ONLAR HER ŞEYİMİZ.HAYATIMIZIN ANLAMI ONLAR.



Resimler English-Russia sitesinden alınmıştır.




































Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes