Son kültürler. - KONSOLİDE DENEMELER

Son kültürler.


Merhaba.

İnsanoğlu yeryüzünde uzun süredir boy göstermekte.Dünya'nın değişik coğrafyalarında varlığını şöyle yada böyle devam ettirdi.Daha ne kadar süre devam ettireceği ise meçhul.İnsanoğlu varlığını devam ettirirken farklı coğrafyalarda bulunduğu ortama göre farklı  kültürler oluşturdu.Ortama uyum sağlamak ise bu kültürlerin geliştirilmesine bağlıydı.Özellikle yaşamı sürdürebilme kültürüne.Ve bunu sürdürebilmek için Dünya'nın derinliklerine kadar indi.Bu aşamada neler yapıldığını az çok biliyoruz.

Her üç ayda bir bloğumun içeriğine uygun yayınlar yapmaktayım.Yaklaşık 9 aydır herhangi bir yayınım olmadı.Hazırladığım yazıların konsolidasyonu bitmedi.2015 yılı zor geçti.Bu arada çerez bir yayın yapmak istedim.






Asaro



Banna



Chukchi



Dani



Dassanech



Drokpa



Goroka



Hamar



Himba



Huli



Kalam



Karo



Korowai



Ladakhi



Maasai



Maori



Maori



Marken



Mursi



Mustang



Gauchos



Nenets



Rabari



Samburu



Terschelling



Tsaatan



Vanuatu



    Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

    Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

    • 0Blogger Yorum.
    • Facebook Yorum.
    • Disqus Yorum.


    Yorum Gönder

    comments powered by Disqus
    Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes