Masumiyet ve mutluluk. - KONSOLİDE DENEMELER

Masumiyet ve mutluluk.


Merhaba,

Hiçbirimiz masum değiliz diyor  SEZEN AKSU.Ne kadar da doğru.Evet değiliz.Her birimizin hataları-yaptığı kötülükler bilinçli  veya bilinçsiz var.Oysa Dünya ya geldiğimizde her birimiz masumduk.Hayatı ve çevreyi algıladıkça -daha doğrusu büyüdükçe ve  insan ilişkilerimizde ki  karmaşıklık arttıkça- yaşayabilmek-ayakta kalabilmek uğruna masumiyetimizi birer birer kaybettik.Halbuki masum zamanlarımızda ne kadar da çok gülüyorduk.Kahkahalarımız uzaya yayılıyormuş.BİLMİYORDUK.

UZAYA YAYILAN KAHKAHALARIMIZIN GALAKSİMİZ DEN ÇIKTIKTAN SONRA KAYBOLUP GİTTİĞİNİ.

Artık.Şimdi.Masum olmak.Sömürülmek-itilip kakılmak demek.Dürüst olmanın bir anlamı yok.BİR ORTA YOLU YOK MU BU İŞİN.YOK MU ?.Tabiki var.Çevremizi-ilişkileri iyi analiz etmek.Pozisyon alabilmekten geçiyor masumiyetimizi korumak.Çünkü.Bir kere kayboldu mu masumiyet bir daha geri gelmiyor.İstediğiniz kadar yalvarın-yakarın geri gelmiyor.Bir süre sonra da mutsuzluklar içinde boğuluyoruz.Gelse de eski tadı bulamıyorsunuz..O YÜZDEN DİYORUZ HER ZAMAN-HİÇBİR ŞEYİN ESKİ TADI-TUZU YOK.MASUMİYETİN  HAYATIMIZIN TADI-TUZU OLDUĞUNU YARALARIMIZ KANGREN OLDUĞUNDA ANLIYORUZ.ARTIK RÜYALARIMIZDA UÇMUYORUZ.RÜYALARIMIZDA UÇTUĞUMUZU GÖRMEMEK MASUMİYETİMİZİN BİTTİĞİNİ VEYA PİŞMANLIKLARIMIZIN ÇOĞALDIĞININ GÖSTERGESİDİR.İNSANLARI KULLANDIĞIMIZ-SÖMÜRDÜĞÜMÜZ AN MASUMİYET VE MUTLULUK EBEDİYYEN GİTMİŞ DEMEKTİR.GERİ ALMAK İÇİNDE TERSİNİ YAPMAK GEREKİR.TABİKİ GERİ GELİRSE.

MASUMİYET VE MUTLULUK İKİ SAĞLAM KARDEŞTİR.MASUMİYETİMİZİ KAYBETTİĞİMİZDE MUTLU OLMAKTA NE YAZIK Kİ ZORLAŞIYOR.KENDİMİZİ MUTLU HİSSETTİĞİMİZ ANLARDA BİLE-EĞER MASUMİYETİMİZİ KAYBETMİŞSEK .KISA VEYA  UZUN VADEDE MUTSUZLUKTAN KAÇIŞ YOK.MASUMİYETİMİZİ KORUMAK ÇOK ZORDA OLSA ELİMİZDE.DOLAYISIYLA MUTLULUKTA.


Resimler English-Russia sitesinden alınmıştır.



















Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes