Prof. Dr. Niyazi Kahveci. - KONSOLİDE DENEMELER

Prof. Dr. Niyazi Kahveci.


GERÇEK BİR AYDIN ÖRNEĞİ. Prof.Dr. Niyazi Kahveci,
Niyazi Kahveci, 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi iken Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'na atandı. Niyazi Kahveci, 1956 yılında Trabzon, Köprübaşı, Beşköy Yılmazlar Mahallesinde doğmuştur. Babası da uzun yıllar din görevlisi olarak hizmet vermiştir.İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Büyük Esma Sultan İlköğretim ile Fatih İmam Hatip Lisesinde tamamlamış.Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun. Haseki Eğitim Merkezi’nde ihtisas, İngiltere Manchester Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde Sosyal Bilimler eğitimi almış ve master ile doktorasını yapmış. Kur-an’ı Kerim’i Arapça’dan İngilizceye çeviren ve bugüne kadar bir çok kitabın altına imzasını atan bir İlahiyatçı ve Sosyal bilimci. Son kitabı “Çağımız ve Türkiye”..Bir söyleşisinden satır başları....*Bu ülkede en çok satılan ve en çok satın alınan ama hiç kullanılmayan tek şey dindir.Bunu satın alan halk problemlidir, halkın zihinsel yapısı problemlidir.Bu problemlerin faturasını ödüyoruz.Bu kafa bir adamı büyütüyor sonrada gidip kendini ona öldürtüyor.Bu kafa hastalıklı bir kafadır, bu kafa anakronik bir kafadır , bu kafa şizofrenik bir kafadır .
On bin yıl önceki kafayla bu gün yaşamaya çalışan bir kafadır bu.*Kiralik kapitalle kapitalizm, kiralık felsefe ile bağımsızlık olmaz. En zor iş çağdışı insan malzemesi ile çağdaş işler yapmaya kalkmaktır.Otuz yıl sonra ya teknolojik insan olacaksın ya da gereksiz insan.*Batıdaki dini mezhepler teolojiktir ve zihinseldir, bizdekiler ise siyasaldır, teolojisi arkadan gelir, meşrulaştırmak için.*Sünnilik ve Şiilik..Sünnilikte düşünmenin d’si yoktur, adı üstünde teamülcü, uygulamacı ..Elin oğlu Allahtan teknolojik imkanlarını satıyor da biz de sahip oluyoruz .Yarın satmasa ne yapacaksın ? 150 milyar dolar ihracat var tamam ama 300 milyar dolar da ithalatın varsa siz 2 liraya malettiğinizi 1 liraya satarak geçiniyorsunuz demektir.Yeraltı kaynaklarını sattık, yer üstündekileri de sattık. Şimdi havayı betonla doldurarak geçiniyoruz.Bunu dert eden kimse yok. *Şeyhlik kavramı beş bin yıl önceki totemizm kavramının insana dönüşmüş halidir.Bu toplumda bir tane filozof yok. Hiçbir olguyu okuyamıyoruz.*Biyolojik olarak aklı bozuk insanların evliyadır diye peşinden koşup “benim halim ne olacak ?” diye soranlar var.*Batılıları sömürgeci diye eleştiriyoruz. Ama hiç biri kendi insanını sömürmüyor.Biz dışarıda değil içeride sömürgeciyiz.Kendi insanımızı sömürüyoruz. ( Buna ekonomik ensest ilişki deniyor). En büyük vatan hainliği budur.*Adam İlahiyat Profesörü olmuş yaptığı iş VİP Cenaze namazı, VİP Umre.Hala Farabiyi aşamadı.4000 sene önceki Sümerlerin kafasına sahip. *Bilimin, tarihin ve sosyal bilimlerin bir felsefesi vardır.O nedenle bir Felsefe Üniversitesi açılmalıdır.Buna Teoloji Felsefesi dahildir.*Kuranın bütünsel bir çalışmasını yapmadığımız sürece yani Kur’anın hedefi nedir, karakteri nedir sorusuna cevap bulamazsak 1500 sene öncesinde kalırız.
*Aklınızın mevcut çapını genişletmeden mevcudun dışına çıkamazsınız. Türkçe de akıl nedir nasıl çalışır diye bir kitap yok .Oysa batıda binlerce var.Şunu kafamıza sokalım 21.yüzyılda dinsel düşünme dönemi diye bir şey yoktur bitmiştir.Çağımız akılcı ve bilimsel düşünme dönemidir. Bu çağda ve bundan sonra dindar olunabilir , ama ancak akılcı ve bilimsel düşünce ile dindar olunabilir. Atatürk dini çok iyi anlamıştır, ruhunu ve özünü anlamıştır , hazreti peygamberin anladığı gibi anlamıştır. Prof.Dr. Niyazi Kahveci.



Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 0Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


Yorum Gönder

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes