Küresel ısınma üzerine - KONSOLİDE DENEMELER

Küresel ısınma üzerine


Merhaba,

Bu yaz çiftliğin balkonunda kahvemi içerken müthiş bir yağmur, dolu ve fırtınaya şahit oldum. Tek kelimeyle inanılmazdı. Korkmadım desem yalan olur. Koca koca kaya sayılabilecek taşların suyun önünde yuvarlandığını gördüm. Keşke resim çeksem veya videoya alsaydim. Küresel ısınma konusunda yeterince bilgim vardı. Başka ülkelerdeki afetleri yayınlarda gördük. Fakat. İnsanın başına gelince durumun ne kadar ciddi olduğunun farkına varıyorsunuz.

Dünyamız belirli periyodlarda ısınıyor veya soğuyor. Doğa kendini yenilemek veya dengede tutmak için ne gerekliyse yapıyor. Bu olaylar insanoğlu doğaya hakim olmaya çalışmadan önce kendi içindeki güçler veya dünya dışı etkenler yüzünden oluyordu. Şimdi ise sorumlusu insanoğlu.

Tabiki dünya bunları varoldukça yapamaya devam edecek. Kendisine hiçbir şey engel olamaz. Buzlar ise hızla eriyor.

İnsanoğlu varolduğundan beri yaşamını devam ettirebilmek için önce doğaya uyum sağladı. Uyum sağladığı sürecede sağlıklı ve mutluydu.Hoş insanoğlu bugünkü yaş rakamlarına ulaşamıyordu ama yinede varlığını devam ettiriyordu. Güçlendikçe doğayı yenmeye, yönlendirmeye ve ıslah etme yolunu seçti. Genel olarak başarılıda oldu. Fakat. Doğanında sınırları olduğunu küresel ısınma denen felaketlerin yaşanmasıyla farkettik. Çok geç kalındığını sanıyorum. Yavaşlatmak içinde dişe dokunur faaliyetlerde ortada yok. Kurumlaşmış bir faaliyet yok şimdilik. Devletler aldıkları kararlarada pek uymuyorlar. İnsanoğlunun faaliyetleri freni patlamış kamyon gibi yol almaya devam ediyor. Doğada kendi bildiğini yapıyor. İnsanoğlunun şansı yok.

Eğer ilgili konuda küresel bir özbilinç oluşmazsa korkarım doğa insan nüfusunu kendini rahatsız etmeyecek bir sayıya indirecektir.

İnsanoğlunun faaliyetleri doğayı bağlamıyor, bağlamaz. Doğa karşısında paranızın, silahlarınızın, teknolojinizin önemi yoktur. İşe yaramaz. Aşağıdaki resimler Atlantik. Com.'dan.

Allah ateş ve suya fırsat vermesin derdi Annem. Çok doğruymuş.






global warming

global warming

global warming

global warming

global warming



Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 1Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


1 Yorum.

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes