Pakistan vadileri. - KONSOLİDE DENEMELER

Pakistan vadileri.


Merhaba,

Pakistan hakkında bildiklerimiz bellidir.Atom bombasına sahip olduklarını,Hindistan'dan 1947 yılında ayrıldıklarını,akabinde bölünüp doğusunun Bangladeş olduğunu, şimdiki pakistan topraklarına islamiyetin Gazneli Mahmut ve Babür Şah ile geldiğini ve bu topraklarda kök saldığını.kurumlaştığını,Muhammed Ali Cinnah ile de Pakistan ın bir devlet olarak tarihteki yerini aldığı gibi.

Nüfusunun % 97 si müslüman-sünni olan ülke nüfus açısından Dünya'nın 6 ıncı büyük ülkesi.Feodalizm hala gündemde.Uzun sürede devam edecek gibi görünüyor.Kısaca tamamen kurumlaşmış bir devlet değil.

Tüm bu bilgilerin dışında Pakistan'ın aslında ne kadar güzel bir ülke olduğu konusunda bilgimiz yoktur.Tabiki bilenler vardır.Ben bilmiyordum.Tesadüfen keşfettim.Pakistan her mevsimi yaşayan bir ülke.Vadileri inanılmaz güzel.İnsan inanamıyor bu güzelliklerin var olduğuna.Bu resimler ise Pencap bölgesi içersindeki bir vadiye ait resimler.Hayran oldum.Tabiki bir mekanı güzel yapan öncelikle insanlardır.Onların mutluluğunun ve huzurunun çevre başta olmak üzere, hemen her konuda birincil etkisi vardır.

Resimler English-Russia sitesinden alınmıştır.



























Egemenliğe sahip olmanız yetmez. Her türlü yetki ve güce sahip olmanız da yetmez. Geleceği sırtlayacak, belirleyecek uzun vadeli gerçekçi ve akılcı oyunlar kurmuyorsanız,kuramıyorsanız. Kurmak zorundasınız. Değişimi yaratan ve yöneten olmalısınız. Birincil kültür olmanın ve varlığınızın devamının kuralları bunlardır. Yoksa. Baştan kaybettiniz demektir. Tabiki bunlar sermayenin ideolojisine ve sermayenin kimlerde olduğuna bağlıdır. Bu toprakların son üçyüz yıllık tüm sorunlarının ve başına gelenlerin nedeni budur. Unutulmaması gereken işe şudur. KISACA SERMAYE ÖNEMLİDİR. DAHADA ÖNEMLİSİ KİMLERDE OLDUĞUDUR.

Faik ÇALTILI. Finans ve yönetim danışmanı.

  • 2Blogger Yorum.
  • Facebook Yorum.
  • Disqus Yorum.


2

  1. Yaşamayı isterdim valla hocam, çok huzurlu görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama.Bireysel özgürlük yok.İşin gerçeği oradaki halkında bundan haberi yok.Gidip bir veya üç ay kalınabilir.

      Sil

comments powered by Disqus
Copyright © KONSOLİDE DENEMELER. Designed by OddThemes